MTB WEEKENDEN

Trans-Holland

Mountainbiken is meer dan je vaste wekelijkse rondje over de lokale trails. En dat dat ook kan in Nederland bewijst de Trans-Holland: 265 kilometer op de MTB door afwisselende natuurgebieden, over mooie singletracks en verrassende offroad paadjes.

Tricks en Trails

Tijdens een 'tricks & trails' weekend. wordt het verbeteren van mountainbike skills gecombineerd met het maken van kilometers in uitdagend terrein. Op dag 1 staat een (semi)gevorderde clinic op het programma en op dag 2 een pittige tocht. Deze uitstekend verzorgde weekenden vinden plaats in Zuid-Limburg en in Midden-Nederland. Liever op een andere locatie? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Maatwerk

Wij vinden het geweldig om nieuwe locaties te ontdekken om voor jou het ultieme bikeweekend samen te stellen. Of dat nu in Nederland of daarbuiten is. Neem contact op voor de mogelijkheden.


Trans-Holland

Vind je het heerlijk om dagtochten te maken in de natuur? In kleine groepen, volledig verzorgd en strak uitgezet? Dan is de Trans-Holland echt iets voor jou! De voorgaande edities van de Trans-Holland waren een succes met zeer enthousiaste deelnemers, vette trails en goed eten. Een uitgebreid (foto)verslag van de pilot werd door de mannen van UP/DOWN geschreven. Ook op onze facebookpagina vind je foto's en een video-impressie van de voorgaande edities van de Trans-Holland.

 

INTAKE 

Drie volle dagen achter elkaar op de mountainbike is niet voor iedereen weggelegd. Daarom organiseren we dit jaar een aantal intake dagen, waarop de groep met elkaar en de begeleiding kennis kan maken en een mooie tocht van ongeveer 60 kilometer zal rijden, vergelijkbaar aan de intensiteit van de Trans-Holland. De intakedag is ook een ideale test voor het goede route-aanwijssysteem, waarmee de groep bijna de hele tijd lekker door kan rijden bij afslagen en geen fijne singletrack mist. Daarnaast wordt ook naar je materiaal gekeken - zowel de staat als de afstelling van zowel je bike als je helm komen hierbij aan bod. 

 

TRANS-HOLLAND ZUID

Dag I: Breda (Noord-Brabant) - Oirschot (Noord-Brabant):
we verzamelen bij een mooi boscafé aan de rand van Breda. Daar laden we de bagage in de volgauto en krijgen jullie onder het genot van een kop goede koffie een korte briefing over wat jullie die dag kunnen verwachten. Vervolgens trappen we rustig warm door mooie bosgebieden om in de loop van de ochtend het tempo op te schroeven op een aantal snelle single tracks door de 'groene gordel' van Noord-Brabant naar Goirle. Daar staat een welverdiende en uitgebreide lunch klaar.


Ook na de lunch rijgen we de ene na de andere singletrack en doubletrack aan elkaar. Via de Oirschotse Heide, uiteraard langs hele mooie verbindingstrails met kombochten, pumps en mooie vennen. De tocht eindigt bij een herberg midden in het bos. Enorme schalen lasagna vullen de energievoorraden weer aan zodat we ook dag 2 weer lekker kunnen biken! Onder het genot van een koel drankje en een kampvuur worden de mooiste tracks en acties van de dag nog eens besproken.

Afstand +-100km

 

Dag 2: Oirschot (Noord-Brabant) - Afferden (Limburg):
Na een uitgebreid ontbijt kunnen we rustig opwarmen via bos en veldwegen. Net voorbij Best begint het crosscountry feest - vanaf dat moment zullen we de ene na de andere mooie track aan elkaar te verbinden. Een aantal parels van MTB routes en onbekende tracks worden op verrassende manier aan elkaar geregen. Halverwege de dag komen we op de lunchplaats tussen de weilanden, midden in een natuurgebied aan: veel Nederlandser wordt het niet.

Met het laatste broodje nog maar net achter de kiezen komen we op 'de mooiste singletrack van Nederland', zoals Ydwer van der Heide schreef in de UP/DOWN, met kilometers aan flowy kombochten. Met een big smile stranden we op het terras van een lieflijk theehuis voor een stukje heerlijke verse taart. Op die taart trappen we via onder andere Overloon de laatste kilometers richting Limburg weg. We steken de Maas over om de laatste singletracks van vandaag onder onze noppen voorbij te laten rollen in natuurgebied de Maasduinen. Moe maar voldaan komen we aan op camping Roland in Afferden. Een supermooie camping aan de rand van het bosgebied, met ook trekkershutten voor degenen die iets meer comfort willen. 'S avonds zullen tijdens de barbecue de belevenissen van de dag met het uur spectaculairder worden naverteld. 

Afstand +-100 km

Dag 3: Afferden (Limburg) - Nijmegen (Gelderland):

De afsluitende dag; inpakken en naar huis? Zeker niet! We vertrekken na een stevig ontbijt in noordelijke richting en draaien meteen een singletrack op vanaf de camping. Oef.. dat eerste klimmetje voel je wel! Na wat lekkere paden om op te warmen nemen we een kijkje bij onze Oosterburen, waar we een deel van het uitgestrekte Reichswald doorkruisen.

Kilometers op en neer door mystieke bossen met een afsluiter bovenlangs de Ooijpolder maakt het een mooie en pittige tocht. Tijd voor een lunch dus, die onderaan een mooie afdaling al klaar staat. Na de lunch gaat het gelijk omhoog naar Groesbeek, bekend om de snelle trails en mooie uitzichten. Net boven Nijmegen komen we pas weer uit het bos om uit te rollen richting het eindpunt in Nijmegen.

Afstand: +-75km

*) Planning is onder voorbehoud en bij eventuele wijzigingen zal zoveel mogelijk getracht worden de oorspronkelijke planning te benaderen.

 

TRANS-HOLLAND MIDDEN

 

De Trans-Holland Midden-Nederland is nog volop in ontwikkeling.. De vermeldde plaatsen en afstanden zijn nog bij benadering. In de (nabije) toekomst wordt ook deze Trans-Holland een 3-daagse. 

 

Dag 1: Apeldoorn (Gelderland) - Rhenen (Utrecht)

 

Op de eerste dag staan gelijk enkele fantastisch mooie gebieden op het programma. Zo rijden we 's ochtends over de Posbank, lunchen we op de zuidelijke uitlopers van de Veluwe en ligt de finish op de Utrechtse Heuvelrug. Daar zullen we de tweede dag heel wat meer van te zien krijgen. Eerst is het tijd voor een uitgebreide maaltijd, een gezellige avond met je (nieuwe) bikevrienden en natuurlijk goede nachtrust.

 

Afstand: +-85 km

 

Dag 2: Rhenen (Utrecht) - Hilversum (Noord-Holland)

 

Vroeg uit de veren: het ontbijt staat al klaar en de geweldige routes van de Utrechtse Heuvelrug liggen te wachten! We zullen vrijwel alle nieuwe routes aandoen op onze reis naar de eindbestemming in Hilversum. Ook de laatste kilometers zijn zoveel mogelijk offroad zodat je nauwelijks doorhebt dat je vlakbij de bewoonde wereld bent. En dat maakt de Trans-Hollands zo uniek: 3 dagen waan je je midden in de natuur, met slechts af en toe een glimp van de bewoonde wereld. In Nederland is dat iets heel bijzonders en GO MTB is er trots op dit te kunnen delen met andere enthousiaste bikers.

 

Afstand: +- 95 km

 

De kosten voor deelname aan een 3-daagse Trans-Holland bedragen € 299,- p.p.

Dat is inclusief:

- 2x overnachting in hut (zolang de bedden strekken, anders slaap je in een 1-persoons tent van de organisatie);
- 2x ontbijt, 3x lunch, 2x diner;
- fruit, koeken etc bij pauzes;
- (sport)drank gedurende de hele dag;
- koffie en taart (1x) onderweg;
- professionele begeleiding door gediplomeerde instructeur(s);
- bagagevervoer;

Exclusief:
- slaapzak en kussen;
- mountainbike en fietsuitrusting (te huur);
- vervoer naar startlocatie en van finishlocatie. We starten en finishen in beide edities op enkele kilometers van grote NS stations. Reizen met de trein wordt dan ook aangeraden.

 

Het is tevens mogelijk de Trans-Holland Zuid als 2-daagse te rijden. In dat geval is het weekend inlusief 1 overnachting, 1x ontbijt, 2x lunch en 1x diner. Het startpunt van dag 1 is dan t.h.v. Best.

 

De kosten voor een 2-daagse editie bedragen € 219,- p.p.

 

Tricks & Trails

Limburg

Midden in het Limburgse Heuvelland worden jullie op zaterdagochtend onthaald  met koffie en vlaai - de aftrap van een gezellig, actief en vooral leerzaam mountainbike weekend. Tijdens de koffiekrijgen jullie een briefing, waarna we zullen opzadelen. Maar niet voordat het materiaal is gecheckt en waar nodig afgesteld door de kundige begeleiding.

Dan gaan we op pad naar een mooi locatie, verscholen in de bossen. Steile hellingen, omgevallen bomen, blootliggende wortels en rotsige paden wachten om overwonnen te worden. Dat gaat niet zonder slag of stoot. En precies daarom zijn we hier: we gaan uren trainen totdat de obstakels zijn overwonnen. Stap voor stap laten de instructeurs jullie ervaren hoe je de baas wordt over je eigen bike, vaardigheden en daarmee de obstakels.

 

Na deel 1 van de clinic is het tijd voor de lunch en bijvullen van de camelbacks. We vervolgen de middag met meer gevorderde technieken en als de tijd en de benen het toelaten een korte tocht.. Moe maar voldaan komen we bij de accommodatie waar de warme douche wacht. Na de douche volgt een welverdiende maaltijd waarbij de reserves worden aangevuld en de ervaringen van de dag worden besproken.

De volgende dag gaan we op tijd op pad. Dan staat, na een goed ontbijt en warming-up, een dagtocht van +-75km op het programma. Deze tocht leidt jullie over de lekkerste trails in de regio, waarbij de technische vaardigheden van dag 1 goed van pas zullen komen. We lunchen onderweg en houden rekening met elkaars tempo. Aan het eind van de middag (17.30u) komen we terug bij de accommodatie waar we de bikes kunnen afspuiten, douchen en met een drankje het weekend afsluiten.

Dit weekend is geschikt voor (semi)gevorderde bikers met een zeer goede conditie. De paden zijn technisch en er zitten lange pittige klimmen in de routes. Uiteraard is je bike in topconditie en geschikt voor gebruik op ruig terrein. Bij inschrijving ontvang je een lijst met materiaaladvies.

 

Minimum aantal deelnemers is 5.

De kosten voor deelname aan een technisch weekend Limburg bedragen € 239,- p.p.

 

Dat is inclusief:

- 1x overnachting in hut of pension;
- 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner;
- (sport)drank en repen;
- professionele begeleiding door gediplomeerde instructeur(s);

Exclusief:

- bike & bike-uitrusting;

- vignet;
- slaapzak en kussen;
- vervoer naar startlocatie en van finishlocatie.

 

 

Midden-Nederland

Op een camping midden in de bossen rond Utrecht verzamelt zich een groep bikers. De gezichten gespannen, de bikes gepoetst. Om de spanning te laten zakken starten we met een koffie en gebak. De aftrap van een gezellig, actief en vooral leerzaam mountainbike weekend. Tijdens de koffie krijgen jullie een briefing, waarna we zullen opzadelen. Maar niet voordat het materiaal is gecheckt en waar nodig afgesteld door de kundige begeleiding.

Dan gaan we op pad naar een mooie locatie, verscholen in de bossen. Korte en pittige klimmetjes, drops, blootliggende wortels en los zand wachten om overwonnen te worden. Dat gaat niet zonder slag of stoot. En precies daarom zijn we hier: we gaan uren trainen totdat de obstakels zijn overwonnen. Stap voor stap laten de instructeurs jullie ervaren hoe je de baas wordt over je eigen bike, je skills en daarmee de obstakels.

Als we tevreden zijn sluiten we na de lunch de middag af met een tocht van 25 - 30 km over de mooiste trails in de omgeving. Moe maar voldaan komen we bij de camping waar de warme douche wacht. Na de douche volgt de welverdiende maaltijd waarbij de reserves worden aangevuld en de ervaringen van de dag worden besproken.

De volgende dag gaan we op tijd op pad. Dan staat, na een goed ontbijt en warming-up, een dagtocht van +-90km op het programma. Deze tocht leidt jullie over de lekkerste trails in de regio, waarbij de technische vaardigheden van dag 1 goed van pas zullen komen. We lunchen onderweg en houden rekening met elkaars tempo. Aan het eind van de middag (17.30u) komen we terug bij de camping waar we de bikes kunnen afspuiten, douchen en met een drankje het weekend afsluiten.

Dit weekend is geschikt voor semi-gevorderde bikers met een goede conditie.. De paden zijn redelijk technisch en er zitten enkele steile stukken in de routes. Uiteraard is je bike in topconditie.. Bij inschrijving ontvang je een lijst met materiaaladvies.

 

Minimum aantal deelnemers is 4.

De kosten voor deelname aan een technisch weekend Midden-Nederland bedragen € 209,- p.p.

Dat is inclusief:

- 1x overnachting in hut of pension;
- 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner;
- (sport)drank en repen;
- professionele begeleiding door gediplomeerde instructeur(s);

Exclusief:

- bike & bike-uitrusting;

- vignet;
- slaapzak en kussen;
- vervoer naar startlocatie en van finishlocatie.

 

Maatwerk

Heb je zelf een idee van hoe je droomweekend eruit moet zien? Wij denken graag met je mee en kunnen in geheel Nederland - en daarbuiten - een bikedag, weekend of weekop maat voor je organiseren en begeleiden. Hoef je alleen nog maar te trappen - en te genieten natuurlijk. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.