MOUNTAINBIKE CLINICS

GO MTB biedt de mogelijkheid om een mountainbike clinic op je eigen niveau te volgen, zowel privé als in groepsverband. GO MTB werkt enkel met gediplomeerde instructeurs en houdt de groepen bewust klein. Zo krijgt iedere deelnemer veel aandacht en tips passend bij zijn of haar niveau. Onze mountainbike clinics duren, afhankelijk van het type, 2 - 2,5 uur. Langer is mogelijk op aanvraag.

 

Na een korte kennismaking en materiaalcheck gaan we van start. De tijd wordt goed benut voor het leren van nieuwe of verbeteren van je huidige mountainbike skills, maar ook voor de afstelling van je mountainbike. GO MTB werkt landelijk en verzorgt maandelijks groepsclinics in de omgeving van Amersfoort, Utrecht en Hilversum. We zijn wekelijks te vinden op onder meer de Utrechtse Heuvelrug (oa Austerlitz, Zeist, Leersum, Amerongen), Nieuwegein, Lage & Hoge Vuursche en Soest. 

Level 1

 

Deze clinic is een kennismaking met het mountainbiken en geschikt voor degene die deze sport wil proberen, net (<1 jaar) een MTB heeft gekocht of na een lange afwezigheid van de trails het mountainbiken weer wil oppakken. Doel van de clinic is om gecontroleerd eenvoudige flowtrails te leren rijden. Voorbeelden van deze trails zijn Lage Vuursche, Zeist en Austerlitz. Onderdelen van de clinic zijn: basishouding, aanvalshouding, remcontrole (incl noodstop), vlakke bochten en licht geaccidenteerd terrein (bultjes, wortels, kuilen).

 

Deze clinics vinden over het algemeen plaats in vrij vlak terrein.

Level 2

 

Deze clinic is geschikt voor bikers met een eigen MTB die een level 1 clinic hebben gevolgd of meer dan 1 jaar ervaring hebben met mountainbiken. Bij deze clinic starten we met een korte herhaling van de belangrijkste technieken uit de level 1 clinic zodat iedereen de basics weer helemaal scherp heeft. We benadrukken meer dan in level 1 de dynamische rijstijl die het mountainbiken zo mooi maakt: pumpen, op snelheid kantelen in de bocht, efficiënt klimmen/dalen, wortels en drop-off/hop-ons. Deze clinics vinden over het algemeen plaats in meer heuvelachtig terrein.

Level 3

 

Deze clinic is voor de gevorderde biker die al meer dan 2 jaar actief mountainbiket en zijn/haar skills naar een hoger niveau wil tillen. Bijvoorbeeld omdat je naar het buitenland gaat of moeite hebt met echt technische passages. Eerdere deelname aan een level 2 clinic is aan te bevelen. Afhankelijk van de locatie zullen we trainen op root- of rockgardens, grotere drops, (scherpe) switchbacks, bunnyhops en meer! Het hebben van een eigen mountainbike is ook bij deze clinic een voorwaarde. Een dropperpost is aan te raden, net als (lichte) arm en beenprotectie. Deze clinics worden gegeven op heuvelachtig terrein of in bikepark-achtige settings.

 

Mountainbike clinics voor gezinnen

 

GO MTB geeft clinics aan gezinnen en ouder - kind clinics. Mountainbiken is namelijk geweldig om samen met je kind te doen! Dus zoek je nog iets voor moederdag of vaderdag? Dan is een mountainbike clinic een geweldig cadeau!

Groepsclinics

Maandelijks verzorgen wij minimaal 1 groepsclinic voor starters en 1 voor gevorderden. Bij beide niveaus start de clinic met een materiaalcheck en korte warming-up. Bij de starters ligt de focus op de basis van het mountainbiken: remmen, sturen, basishouding, kleine obstakels en lichte klimmen en dalen.

 

Bij gevorderden zal na een korte back2basics sessie het niveau worden opgeschroefd naar wens en kunnen van de groep., Denk aan onder meer verbeteren van houding en kijkgedrag, het nemen van drops, technisch klimmen en dalen. De data voor de groepsclinics vind je onder het tabje data. Wil je met een groep vrienden mountainbike, bijvoorbeeld op de Utrechtse Heuvelrug? Ook daarvoor neem je contact op met GO MTB!

Kosten voor deelname bedragen 50€ p.p.

 

Materiaalhuur per clinic:

 

MTB+helm+vignet: 32,50€ p.p.

Helm (losse verhuur): 5€ pp

Vignet (losse verhuur): 2,50€ pp

Privéclinics

Privéclinics worden geheel naar wens van de deelnemer(s) opgebouwd. Als deelnemer heb je invloed op de datum, locatie en de focus tijdens de clinic. Of je nu graag rockgardens of haarspeldbochten wil leren rijden of juist vertrouwen wil opbouwen na een eerdere valpartij,

 

Kosten voor deelname bedragen 155€ voor 2 uur en max. 2 pers. in regio Utrecht (Nieuwegein, Soesterhoogt, Hoge en Lage Vuursche, Zeist, Austerlitz). Langere duur is uiteraard bespreekbaar.

 

Voor Leersum, Amerongen, Kwintelooijen, Rhenen komt er 20€ bij ivm reiskosten/tijd.

 

Vraag voor overige locaties naar de bijkomende reiskosten.

 

Materiaalhuur per clinic:

 

MTB+helm+vignet: 32,50€ p.p.

Helm (losse verhuur): 5€ pp

Vignet (losse verhuur): 2,50€ pp

 

Bedrijven en scholen

GO MTB heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het organiseren van bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en zelfs bikeopleidingen. Van MTB clinic tot geheel verzorgd arrangement met douches en bv BBQ of pastabuffet; wij kunnen een perfecte sportieve dag verzorgen.

 

Ook voor scholen kunnen we een leuke les of mooi pakket samenstellen. Dus wil je je leerlingen een keer kennis laten maken met een nieuwe sport; dan heeft mountainbiken precies te bieden wat zowel kinderen als jongeren aanspreekt: actie, spanning, snelheid, natuurbeleving en grenzen verleggen. Dat alles wordt uiteraard op een zo veilig mogelijke manier opgezet door onze ervaren instructeurs.

 

Meer weten of gelijk een aanvraag doen? Neem dan contact op voor een scherpe offerte op maat.